Jól megijedtek a Gmail felhasználói

levélszemét, spam
http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-spam-mailbox-image2899986
Vágólapra másolva!
A kimenő üzenetek mappájukban tűntek fel a spamek.
Vágólapra másolva!

Az internetezők digitális életének központját az e-mail-fiókjuk jelenti, így amennyiben egy illetéktelen félnek sikerül átvennie a postafiókjuk felett az irányítást, akkor az egész online jelenlétük kártyavárként omlik össze. A támadó fél nem csak adatokat lophat és megszemélyesítheti az áldozatait, de kizárhatja őket a más szolgáltatásokban regisztrált fiókjaikból is, például a facebookos profiljaikból.

Forrás: Dreamstime

Éppen ezért is az elmúlt napokban igencsak megijedtek a Gmail egyes felhasználói, miután levélszemetet találtak a szolgáltatás Elküldött levelek mappájában: arra gyanakodtak, hogy egy illetéktelen személy beléphetett a fiókjukba és spamet küldhetett belőle.

Tovább bonyolította a helyzetet, hogy a jelszócsere és a kétfaktoros hitelesítés használata sem oldotta meg a problémát, a spamek továbbra megjelentek a kérdéses mappában.

A Google szerencsére gyorsan reagált az ügyfelek panaszaira. Mint kiderült, a furcsa spamek terjesztője az e-mailek fejléceinek meghamisításával tudta bevarázsolni a levélszemetét a felhasználók elküldött leveleit tartalmazó mappába. Egy bugot használt ki a Gmailben, de nem lépett be senki levelezőfiókjába,

a fiókok biztonsága nem került veszélybe.

Mostanra sikerült javítani a hibát, így a spammer által küldött levelek az elvártnak megfelelően már a Spam mappában landolnak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!