Hangulatvilágítást kapott a gamer okostelefon

nubia red magic gamer okostelefon
Nubia Red Magic
Vágólapra másolva!
A Razer mellett a Nubia is lát fantáziát a játékosoknak reklámozott mobilokban.
Vágólapra másolva!

Egyre inkább úgy tűnik, hogy új alkategória van létrejövőben a mobilpiacon, a kameramobil és a strapamobil mintájára egyes gyártók kísérletezni kezdtek a gamer mobil megteremtésével. Az egyik első ilyen készülék (nem számítva persze a korai próbálkozásokat, például Sony Ericsson Xperia Playt) a látszólag kevés vizet kavart Razer Phone volt. A tavaly november piacra dobott készülék a tényleg érdekes és egyedi 120 hertzes IGZO érintőkijelző használata ellenére sem rezonált különösebben a játékos közönséggel.

Nubia Red Magic Forrás: Nubia

Ez nem rettentette el a kínai Nubiát. A részben a ZTE tulajdonában lévő gyártó furán elnevezett Red Magic gamer mobilja április 26-től lesz előrendelhető az Indiegogo közösségi finanszírozós portálon, adók és egyebek nélküli akciós áron 399 dollárért, olyan nettó 102 ezer forintért.

A telefont érdemben két dolog különbözteti meg a szokásos felső kategóriás készülékektől: egyrészt sokkal komolyabb hűtőrendszer próbálja megfelelő hőmérsékleten tartani a forrófejű chipjeit, másrészt pedig beépítettek a hátlapjába egy testre szabható világítást kínáló LED-csíkot.

Ugyan a Nubia Red Magic 8 GB rendszermemóriát kapott, ám a meghajtásáról nem a piacon elérhető legújabb és legerősebb lapkakészlet gondoskodik, helyette annak elődje, a Qualcomm Snapdragon 835 került bele. Gyakorlati problémának ezt nem neveznénk, a fentebb említett Razer telefonban is ugyanez a hardveres konfiguráció dolgozik.

A Red Magic további fontosabb tulajdonságai:

  • 5,99 hüvelykes és 1080×2160 pixeles érintőkijelző;
  • 8 / 24 megapixeles kamerák;
  • 128 GB bővíthető háttértár;
  • 3800 milliamperes akku;
  • klasszikus hangcsatlakozó;
  • az ujjlenyomat-olvasó;
  • Android 8.1 rendszer.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!