Számottevően eshet a videokártyák ára

amd radeon rx vega videokártya
AMD Radeon RX Vega
Vágólapra másolva!
Tömegesen mondják vissza a rendeléseket a kriptobányászok.
Vágólapra másolva!

Pozitív trend tűnhetett fel az elmúlt hetekben a komolyabb teljesítményű videokártyákkal szemezgetőknek, számos nevetségesen túlárazott termék ára kezdett egyértelműen csökkenő tendenciát mutatni. Nem véletlenül: a következő hónapokban nagyobb mennyiségben elérhetővé válnak majd az új fejlesztésű, kriptobányászatra specializált áramköröket használó számítógépek.

AMD Radeon RX Vega Forrás: AMD

Ezek a céleszközök a videokártyáknál messze hatékonyabban állítják elő a népszerű kriptopénzeket. A képességeik ismeretében a bányászok megkezdték a felkészülést az érkezésükre, például sokkal kevesebb új grafikus kártyát vásárolnak, anyagilag jobban járnak a kivárásos taktikával.

A változó mértékben hiteles forrásokkal dolgozó DigiTimes beszámolója szerint már nagyon érzik a változást a videokártyák gyártói. Az informátorok beszámolói alapján a nagykereskedők drámaian visszavették a rendeléseiket, áprilisban a várthoz képest többek közt az MSI és a Gigabyte is bő 40 százalékkal kevesebb videokártyát tudott értékesíteni a disztribútoroknak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!