Alvó móddal újított a Messenger Kids

facebook mesenger kids
Messenger Kids
Vágólapra másolva!
A szülők kikapcsolhatják éjszakára a chatalkalmazást.
Vágólapra másolva!

Tavaly december során néhány országban elérhetővé vált a Facebook kifejezetten 6-12 éves gyerekek számára készített csevegőalkalmazása. A Messenger Kids használatához a gyerekeknek nincs szükségük Facebook-fiókra, továbbá a szülőknek előzetesen jóvá kell hagyniuk az összes személyt, akikkel felvehetik rajta keresztül a kapcsolatot.

Messenger Kids Forrás: Facebook

Magyarországon továbbra sem érhető el a Messenger Kids, viszont jó hír, hogy a hazai debütálásának az idejére legalább kiforrott lesz. A Facebook most kiadott egy frissítést az alkalmazáshoz, amely lehetővé teszi a szülők számára, hogy hétköznapokra és hétvégékre alvási időszakokat állítsanak be.

Az alvási időszakokban a gyerekek nem tudják használni az appot.

Természetesen a Messenger Kids kapott hideget-meleget a bemutatása óta. A kritikusai már az alapvető koncepcióját is bírálják, hiszen kevés értéket látnak abban, hogy 6-12 évesek is képesek legyenek a mobiljukra tapadva chatelni. A Facebook erre mindig azt hangoztatja, hogy az alkalmazás szakértőkkel együttműködve került kialakításra, nem kell hozzá Facebook-fiók, nem gyűjt reklámozásra használható adatokat a gyerekekről, továbbá nincsenek benne hirdetések és in-app vásárlások.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!