Európában terjeszkedik az Android atyjának a cége

essential ph-1 andy rubin android okostelefon
Kiegészítő perifériák csatlakoztathatóak az Essential PH-1 hátlapjára
Vágólapra másolva!
Újabb országokban vált hivatalosan megvásárolhatóvá az Essential PH-1.
Vágólapra másolva!

A fogyasztók többsége úgy tudja, hogy az Apple iPhone X volt az első kijelzőbevágásos mobil, de ez nem igaz: valójában a tavaly májusban bejelentett, majd augusztusban piacra dobott Essential PH-1 modellt illeti a dicsőség. A többség számára teljesen ismeretlen mobilgyártót a Google Android atyjának titulált Andy Rubin alapította, ez a telefon a vállalatának első terméke.

Essential PH-1 Forrás: Essential

Sajnos üzletileg eddig bukásnak bizonyult a telefon, március elejéig bő százezer darabot sikerült csak értékesíteni belőle. Ez nem csak a millió dolláros reklámkampány hiányának tudható be, hanem a telefon aránylag nehéz elérhetőségének is: hivatalosan csak az Egyesült Államokban volt kapható, az európai online kereskedésekben eddig csak egyénileg importált darabok voltak vásárolhatóak.

Az ilyen módon importált készülékekkel az a baj, hogy hosszas tortúrának bizonyulhat a szervizeltetésük.

Most megváltozott a helyzet, az Essential saját webshopja immáron az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Japánban, Kanadában és Németországban is elérhető.

Sajnos a vállalat csak az említett országokba hajlandó szállítani, de remélhetően hamarosan képes lesz többek közt az egész Európai Uniót lefedni, ennek a megoldása elméletileg már nem lenne nagy kunszt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!