Atombombát dobott magára a Facebook?

facebook
A Facebook logo is seen on a large screen in this photo illustration on 29 June, 2017, in Bydgoszcz,Poland . (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A felhasználók képesek lesznek törölni a róluk begyűjtött adatokat.
Vágólapra másolva!

Nagyon erősre sikerült a Facebook fejlesztői konferenciája, és jó ideig úgy tűnt, hogy a közösségi hálózat saját társkereső szolgáltatásának az indítása volt a legerősebb bejelentés. Hát nem, a Cambridge Analytica-botrány jótékony hatására Mark Zuckerberg abszolút váratlan, eddig elképzelhetetlennek tartott bejelentést tett.

Forrás: AFP/NurPhoto/Jaap Arriens

A Facebook alapítója szerint néhány hónap múlva új adatvédelmi eszközzel bővül majd a közösségi hálózatot használók eszköztára, amely lehetővé teszi majd

a róluk begyűjtött összes „láthatatlan" információ törlését.

A portál ezen információk alapján szabja testre a felhasználók hírfolyamait és hirdetéseit, így az adatok törlésével gyakorlatilag alapállapotra áll vissza hírfolyam, mintha újonnan regisztrálták volna a felhasználói fiókot. Az eszköz nemcsak a Facebook felületén keresztül begyűjtött adatokat törli majd, de a felhasználókról az általános netezésük során mentett adatokat is megsemmisíti.

Az eszköz nem fog látható adatvesztést okozni, azaz nem tűnnek majd el a Facebookra feltöltött tartalmak, nem törlődik az ismerősök vagy a kedvelt oldalak listája.

Mark Zuckerberg persze nem ajánlja az eszköz használatát, hiszen véleménye szerint az adattörlés után sokkal kevésbé lesz releváns a hírfolyam, de mindenesetre hajlandó megadni a törlési lehetőséget a felhasználóknak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!