Piacra került az Oculus legolcsóbb VR-headsete

2018.05.02. 18:08

Európában 219 eurónál kezdődik az önmagában is működőképes Go ára.

Egyre szélesebb rétegek számára fizethető meg a virtuális valóság, a Facebook tulajdonában lévő Oculus kissé váratlanul piacra dobta az első tömegeknek szánt VR-headsetét. Az Oculus Gót nem kell számítógéphez vagy okostelefonhoz kapcsolni, egy teljesen önmagában működő, vezetékmentes megoldásról van szó. Lényegében ugyanaz, mint a Samsung Gear VR, de már gyárilag beleintegrálták az okostelefons részt. Ettől függetlenül az első beállításakor hozzá kell párosítani egy Android vagy iOS rendszerű mobilhoz.

Forrás: Oculus

Az Oculus Go első körben 23 országban vált elérhetővé, Magyarország egyelőre nincs a letámadott piacok között. Kétféle változat van headsetből, a 32 GB beépített háttértárral szerelt olcsóbbik modell 219 euróba, míg a 64 gigás drágábbik modell 269 euróba kerül, átszámítva

69 és 84 ezer forintokról van szó.

Sajnos töltőadapter csak az USA-ban forgalmazott modellhez jár, az európai vásárlóknak maguknak kell gondoskodniuk az akkutöltő fejről, a gyártó 10W (5V 2A) modellt ajánl hozza.

A headset vezérléséhez szükséges kontrollert és az USB kábelt nem spórolták ki a dobozából.

Az Oculus Gót megvásárlók az Oculus saját boltjából tölthetik le a VR-os tartalmakat, többek közt videojátékokat a headsetre.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!