Bírják a gyűrődést a Samsung memóriakártyái

samsung endurance microsdxc memóriakártya
Folyamatos videorögzítésre ajánlja az Endurance kártyákat a Samsung
Vágólapra másolva!
A cég folyamatosan működő videorögzítő rendszerekbe ajánlja az Endurance modelleket.
Vágólapra másolva!

A memóriakártyák vásárlásakor elsősorban a kapacitást és a sebességet szokás szem előtt tartani, azonban akadhatnak olyan helyzetek, mikor a termék várható élettartama is kritikus tényező. Ez tipikusan akkor fontos, ha valaki folyamatosan óriási mennyiségű tartalmat kíván rögzíteni a kártyán, például biztonsági kamerarendszerben használná.

Folyamatos videorögzítésre ajánlja az Endurance kártyákat a Samsung Forrás: Samsung

A Samsung most ezeket a tipikusan üzleti ügyfeleket vette célba az új Endurance családba tartozó memóriakártyáival, a microSDXC háttértárak 32 / 64 / 128 GB kapacitású változatokban lesznek kaphatóak.

A termékek szekvenciális olvasási sebessége maximum 100 MB/s, míg a szekvenciális írási sebességük legfeljebb 30 MB/s. A véletlenszerű írási és olvasási sebességeket nem közölte a gyártó, bár azok jelen esetben nem fontosak, hiszen a kamerák képének a rögzítése egy szekvenciális típusú írási művelet. A 30 MB/s egyébként bőven elég a 4K-s videók felvételéhez is.

Samsung Endurance memóriakártya Forrás: Samsung

Ami viszont fontos, hogy a kártyákat 24/7-ben történő folyamatos videorögzítésre javasolja a vállalat, így a garanciális időt is ilyen felhasználási körülmények mellett számította ki:

  • a 32 gigabájtosra 2 év,
  • a 64 gigabájtosra 3 év,
  • a 128 gigabájtosra pedig 5 év garanciát vállal.

Ez elsőre talán nem tűnik kiemelkedőnek, de a Samsung arra kíván utalni, hogy a fenti sorrendben 17 520 órányi, 26 280 órányi, továbbá 43 800 órányi Full HD videót lehet meghibásodás nélkül felírni a kártyákra. Persze a garanciális idők meghatározásakor a cégek próbálják alulértékelni a termékeik megbízhatóságát, nehogy túlságosan sokat kelljen garanciálisan cserélniük, így ténylegesen jóval hosszabbnak is bizonyulhat a kártyák élettartama.

Sejthetően az Endurance kártyák nem lesznek kifejezetten olcsóak, a legkisebb kapacitású 25 dollárba, a középső modell 45 dollárba, a 128 gigás pedig 90 dollárba kerül. Átszámítva nettó 6600, 11 80, továbbá 23 600 forintokról van szó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!