A több mint száz ország részvételével meghirdetett nemzetközi ICDL közösség versenyéről két nemzetközi elismerést is elhozott Magyarország. A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság egy oktatóknak és egy, a felhasználóknak szánt anyaggal nyert. Magyarország volt az egyetlen ország, amely két kategóriában is Best Practice-díjat nyert.

A díjakat négy kategóriában adta ki a nemzetközi ICDL közösség.

A társaság által kifejlesztett IKT pedagógusoknak modul a nem informatika szakos pedagógusok számára ad olyan módszertani tudást, amely a modern oktatásban kulcsfontosságú: ezáltal Interaktívan, Kreatívan Taníthatnak (IKT) az oktatók. A tananyag ingyenes, a modul pedig ma már nemzetközi mintaként szolgál.

IllusztrációForrás: MTI/Balaton József

Az IT biztonság modul - melyhez szintén tartozik ingyenes tankönyv - olyan problémákra irányítja rá a figyelmet, mint az internetes zaklatás és az adatlopások.A téma fontosságát jelzi, hogy a modulhoz megjelent tankönyvet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem is ajánlott munkaként használja.

Alföldi István, az NJSZT ügyvezető igazgatója szerint nagyon fontos kérdésekre sikerült olyan megoldásokat kínálni, amelyek egy világversenyben is az abszolút élmezőnybe kerültek. Hozzátette: mindent megtesznek, hogy a Digitális Jólét Programon belül a Digitális Oktatási Stratégia célkitűzéseivel összhangban lévő programjuk versenyelőnyhöz segítse Magyarországot.