Felfüggesztette a működését a ZTE

mwc2016 gali1
Workers prepare the ZTE Chinese company stand for the Mobile World Congress in Barcelona on February 20, 2016, before the start of the world's biggest mobile fair, held from February 22 to February 25. The mobile phone industry professionals will meet next week in Barcelona looking for a boost, in a slowed market, that could entail 5G technology, virtual reality or any other innovation in this sector in constant transformation. / AFP / LLUIS GENE
Vágólapra másolva!
Nem világos, hogy mi lesz a vállalat sorsa.
Vágólapra másolva!

Április közepén már hírt adtunk a fejleményről, hogy óriási bajba került az elsősorban okostelefonokat és távközlési hálózatokhoz berendezéseket készítő ZTE. Az USA Kereskedelmi Minisztériuma kereskedelmi blokádok megsértésén kapta, fedőcégeken keresztül Iránba és Észak-Koreába exportált amerikai technológiát.

Forrás: AFP/Lluis Gene

Ennek az lett az eredménye, hogy a ZTE kapott egy 1,2 milliárd dolláros bírságot, továbbá hét évig nem vásárolhat technológiát a Qualcommhoz vagy a Dolbyhoz hasonló amerikai cégektől. Már elsőre is nyilvánvaló volt, hogy ez gigantikus pofon a ZTE számára, azonban most nagyon úgy tűnik, hogy a vártnál is rosszabb helyzetbe hozta a céget.

A ZTE most bejelentette, hogy ismeretlen időre felfüggesztette az összes jelentős üzleti tevékenységét, azaz

a vállalat nagy része leállt.

A tájékoztatás szerint a pénztartalékainak köszönhetően a ZTE egyelőre képes finanszírozni az összes kiadását, továbbá a meglévő szerződésekben foglalt kötelezettségeit is képes teljesíteni.

Ugyan a fogyasztók elsősorban a mobiljairól ismerik a ZTE nevét, azonban a cég bevételének bő fele valójában a hálózati eszközöket gyártó üzletágából származik, többek közt mobilszolgáltatóknak készít távközlési berendezéseket, hazánkban a Telenorral ápol szoros kapcsolatot.

Ha a ZTE nem képes elfogadható időn belül talpra állni, akkor nagy bajba kerülhetnek az eszközeire épülő infrastruktúrát üzemeltető szolgáltatók.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!