Figyelmeztet a túl sok videózásra a mobilos YouTube

2018.05.13. 10:07

Kézzel kell beállítani az értesítések megjelenítésének gyakoriságát.

Az ősszel érkező Android P egyik érdekessége a Dashboard nevű felület, amely lehetővé teszi a mobilhasználati szokások áttekintését, például hogy a felhasználók milyen gyakran és mennyi ideig használják az alkalmazásokat. Emellett programhasználati időlimit is beállítható rajta, ennek az elérésekor figyelmeztetést jelenít meg a rendszer, hogy ideje lekattanni az adott programról.

Forrás: NurPhoto/Jaap Arriens/NurPhoto/Jaap Arriens

Most nagy csendben az androidos Youtube külön is kapott egy hasonló jellegű figyelmeztetési funkciót: a felhasználók beállíthatják, hogy az alkalmazás rendszeres időközönként emlékeztesse őket a pihenőre, az értesítés megjelenése miatt nem áll le a videó lejátszása. Az újítást a profilkép → Beállítások → Értesítések → Emlékeztetőt kérek, hogy tartsuk szünetet menüpontban lehet konfigurálni.

További újdonság a mobilappban, hogy mostantól a felhasználók kérhetik az összes YouTube-os értesítésük egy megadott időpontban való megjelenítését, így nem fog napjában ki tudja hányszor csipogni és rezegni a telefonjuk. Ezt a profilkép → Beállítások → Értesítések → Ütemezett kivonat menüpontban kell aktiválni.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!