Nem kell majd külön kilépegetni a hibás szoftverekből.

Széles skálán mozog a Play Áruházból beszerezhető alkalmazások minősége, sajnos nem ritkaságok az időnként vagy rendszeresen lefagyó programok. Az appok lefagyásakor az Android jelenleg megkérdezi a mobilozókat, hogy mit szeretnének tenni: várnak-e tovább, hátha magához tér a nem válaszoló program, vagy kikényszerítik a bezárását?

A kép csak illusztrációForrás: Imaginechina/Wei Yao

Most kiderült, hogy az ősszel érkező Android P már nem fogja feldobni ezt a választási lehetőséget, hanem automatikusan kilövi majd a nem válaszoló alkalmazásokat. A viselkedésbeli változás hivatalos indoklása az, hogy az appok kilövésével kevésbé szakad meg a grafikus felület használatának a folytonossága, ami egy elég magas szintű dizájnelképzelés.

A változtatás persze olyan szempontból negatív, hogy a mobilozók nem kapnak majd semmiféle tájékoztatást az alkalmazás leállásának a körülményeiről. Viszont igazából eddig sem volt gyakorlati jelentősége a lefagyás kijelzésének, hiszen a mobilozók a lehető legritkább esetben voltak képesek bármit is tenni a rosszalkodó alkalmazások „megjavítása" érdekében.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!