Leszámol a nem válaszoló appokkal az új Android

Uber
--FILE--A man uses the taxi-hailing app Uber on his smartphone in Beijing, China, 13 May 2015. Uber Technologies Inc is leading a charm offensive in China even as the controversial US ride-hailing app valued at $40 billion battles with raids on its offices and a crackdown on its drivers deemed to be operating illegally. Speaking at a technology conference in southern China, CEO Travis Kalanick called on local governments and leaders to work in collaboration with Uber. "Everything we do is focused on making cities better. The benefits come to cities when Uber works with local government and local leaders to make this progress a reality," he said, noting that Uber had created over 60,000 jobs across China just in April. People with knowledge of the matter said Uber has been actively trying to forge closer ties with local governments in China in a bid to fend off protests by local taxi firms, raids on its offices and well-connected local rivals.
Vágólapra másolva!
Nem kell majd külön kilépegetni a hibás szoftverekből.
Vágólapra másolva!

Széles skálán mozog a Play Áruházból beszerezhető alkalmazások minősége, sajnos nem ritkaságok az időnként vagy rendszeresen lefagyó programok. Az appok lefagyásakor az Android jelenleg megkérdezi a mobilozókat, hogy mit szeretnének tenni: várnak-e tovább, hátha magához tér a nem válaszoló program, vagy kikényszerítik a bezárását?

A kép csak illusztráció Forrás: Imaginechina/Wei Yao

Most kiderült, hogy az ősszel érkező Android P már nem fogja feldobni ezt a választási lehetőséget, hanem automatikusan kilövi majd a nem válaszoló alkalmazásokat. A viselkedésbeli változás hivatalos indoklása az, hogy az appok kilövésével kevésbé szakad meg a grafikus felület használatának a folytonossága, ami egy elég magas szintű dizájnelképzelés.

A változtatás persze olyan szempontból negatív, hogy a mobilozók nem kapnak majd semmiféle tájékoztatást az alkalmazás leállásának a körülményeiről. Viszont igazából eddig sem volt gyakorlati jelentősége a lefagyás kijelzésének, hiszen a mobilozók a lehető legritkább esetben voltak képesek bármit is tenni a rosszalkodó alkalmazások „megjavítása" érdekében.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!