Frissül és bővül hazánkban Utcakép szolgáltatás.

A Google ma bejelentette a Street View, vagyis az Utcakép funkcióinak frissítését Magyarországon, így a közeljövőben naprakészebbé válik majd a Google Térkép szolgáltatása. A Google autói május 16-án indulnak el a magyarországi utakon, hogy a korábban kihagyott régiókról fényképeket gyűjtsenek, a meglévő helyszínekről készített felvételeket frissítsék. Május és június során az autók Budapesten, Debrecenben, Győrben, Miskolcon, Pécsen, Szegeden és Székesfehérváron, továbbá a környékükön tűnnek majd fel.

Forrás: Google

Az Utcakép a Google Térkép rendkívül népszerű szolgáltatása, amely már több mint 80 országban érhető el világszerte. 360 fokban készített felvételek egy panorámakép-rendszert hoznak létre, mely virtuális valósággá összeállva bejárhatóvá teszi az adott környéket. A szolgáltatás a Google Earth és a Google Térkép mobil verziójában is elérhető.

A Google Térkép felhasználói, valamint a térképeken megjelenő vállalkozások számára kiemelten fontos, hogy az Utcakép felvételei naprakészek legyenek. Turisztikai irodák és helyi szervezetek igényére az olyan helyszínekről is készül felvétel, amelyek semmilyen más járművel, csupán gyalogosan közelíthetőek meg.

Ezek a felvételek a hátizsák formájú berendezés, a Trekker segítségével készülnek.

A Google kiemelt figyelmet fordít a személyes adatok védelmére, az Utcakép funkció elkészítése folyamán. A képek közzétételét megelőzően az összes felismerhető arc és rendszám automatikusan elhomályosításra kerül. A felvételek közzétételét követően is van lehetőség a további részletek elhomályosítására, a "Hiba bejelentése" gombra kattintva. A weboldalon ez az elem a képablak jobb alsó sarkában látható, az alkalmazásban pedig a megjelölési gombról vagy a menügombról érhető el.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!