Búcsúzik a driveres DVD-től az EVGA

pendrive
Vágólapra másolva!
A jövőben már pendrive jár majd az alaplapjai mellé.
Vágólapra másolva!

Évek óta kihalófélben vannak az optikai meghajtók, elsőként a prémium laptopokból tűntek el, mostanra pedig a megfizethetőbb noteszgépek és az asztali számítógépek esetében is egyre kevésbé megszokott a jelenlétük. Ez olyan szempontból problémát jelenthet, hogy a számítógépek újratelepítésekor szükség lehet a meghajtóprogramokat tartalmazó korongra, az új fejlesztésű chipsetekkel szerelt termékek esetén a Windows nem feltétlenül képes segítség nélkül működésre bírni egyes lapkákat, például a hálózati vezérlőt.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

Szerencsére manapság kevesekkel babrálhat ki, ha nem tesznek optikai meghajtót az új számítógépükbe, aztán rájönnek, hogy szükségük lenne a DVD-re, hiszen akár az okostelefonjuk segítségével is letölthetik az internetről a hiányzó meghajtókat.

Ettől függetlenül az EVGA úgy döntött, hogy inkább gyökerestül oldja meg a problémát, így a jövőben piacra kerülő alaplapjai mellé már pendrive-on járnak majd az illesztőprogramok. A cég egy 8 GB kapacitású modellt csomagol a termékei mellé, és nem tiltja le az újraírásukat, így a vásárlók szabadon újrahasznosíthatják a pendrive-okat, ha illesztőprogramok helyett inkább valami mást tárolnának rajtuk.

Az adathordozó lecserélése nem fogja növelni az alaplapok árát.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!