Telepíthető a Steam Link az androidos eszközökre

valve steam
Steam
Vágólapra másolva!
Nem csak az eredetileg kitalált céljára használható az alkalmazás.
Vágólapra másolva!

A Valve elérhetővé tette a pár napja bemutatott Steam Link alkalmazásának béta verzióját a Google Play Áruházban. A szoftver segítségével a számítógépes játékosok WiFi-hálózaton keresztül átstreamelhetik a futtatott játékok képét az Android rendszerű okostelefonjaikra, táblagépeikre és okostévéikre. A Steam Link hamarosan az Apple App Store-ban is elérhető lesz, de konkrét megjelenési dátumot nem tudunk mondani.

Steam Forrás: Origo

A Steam Linket kipróbálva kiderült, hogy egyrészt a Valve alkalmazása alapvetően a hirdetett módon működik, ami nyilván pozitívum. Viszont érdekes, hogy az alkalmazás valójában nem a futó játékok képét küldi át az eszközökre, hanem egy az egyben

áttükrözi a monitor képét az androidos eszközre.

Ennek két okból van jelentősége. A negatív következmény, hogy a játékok futtatása közben egy másik személy nem ülhet le a számítógép elé mondjuk internetezni, vagy legalábbis egymonitoros konfigurációk esetén biztosan nem. Viszont pozitívum, hogy mivel általánosságban véve áttükrözhető az eszközökre az operációs rendszer képe (csak a háttérbe kell küldeni a Steamet), így a Linkkel akár a fotelben ülve vagy az ágyban fekve is használhatóak lehetnek nem gaming célokra az asztali számítógépek.

Az androidos eszközökre átstreamelt kép felbontása és minősége a számítógépes Steam kliensben állítható.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!