Bővül a Firefox követésvédelme

2018.05.26. 13:11

A bányászó és ujjlenyomatozó szkriptekkel is felveszi majd a harcot.

Ugyan a Mozilla valamilyen oknál fogva soha nem reklámozta, azonban 2015-ben internetes követés elleni védelemmel bővült a Firefox, ráadásul a funkció működése az idén januárban kiadott Firefox 58-tól kezdve a böngésző beállítólapján is kezelhető. Alapértelmezett beállítások mellett a követésvédelem csak a privát módú ablakokban aktív, azonban pár kattintással beállítható, hogy a normál ablakokban is működjön.

Opcionálisan már a normál böngészőablakokban is aktiválható a követésvédelemForrás: Origo

A követésvédelem a közismert Disconnect szolgáltatás tiltólistáját használja, és megakadályozza a weblapokba beágyazott, ismert internetes követőszolgáltatások kódjainak a betöltését. A közeli jövőben a Mozilla egy kicsit az előtérbe toltja majd a funkciót, a Firefox kezelőfelületének több pontján is aktiválható lesz.

Ezzel párhuzamosan pedig bővül a tudása is: megpróbál majd védelmet nyújtani a kriptovalutákat bányászó kódok, továbbá a böngésző ujjlenyomatozására épülő követési módszerek ellen.

Persze az új védelmi vonalak nem lesznek képesek 100 százalékos védelmet nyújtani, azonban mindenképp üdvözlendő a böngészőbe való bekerülésük. Az újdonságok a Firefox 63-ban debütálnak majd, ami várhatóan október közepén jelenik majd meg.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!