A Taylor kereskedőalkalmazás összes tőkéje elveszett.

Újabb durva biztonsági incidens történt a kriptovaluták világában, néhány napja ellopták a Taylor mobilalkalmazás összes tőkéjét. A Taylor egy indulás előtt álló kereskedőapp volt, a fejlesztők ígérete szerint a segítségével a laikusok is rendkívül könnyen adhatták-vehették volna a kriptovalutákat, mindenféle technikai ismeret és kellemetlen bajlódás nélkül.

A kép csak illusztrációForrás: Picture-Alliance/AFP/Jens Kalaene

Természetesen a rendszer fejlesztéséhez tőkére volt szükség, ezt magánbefektetőktől szerezték Ethereum kriptovaluta formájában, bárki befektethetett a vállakozásba. A Taylor beszámolója alapján egy személy vagy csoport illetéktelen hozzáférést szerzett az egyik eszközéhez, kilopta róla a tőkéjét tartalmazó virtuális pénztárcájának az adatait, majd ellopta az összes Ethereumát.

Egész pontosan 2578,98 ETH volt a tárcában, ami hírünk írásakor olyan 396 millió forintot ért. Emellett a Taylor saját befektetői tokenjeinek is nyoma veszett, azonban nem világos, hogy mekkora értékben.

A Taylor fejlesztői források hiányában egyelőre szüneteltetik az alkalmazáson való munkát, és harmadik felek bevonásával vizsgálatot indítottak a lopás körülményeinek tisztázása érdekében. Állításuk szerint látszólag ugyanaz a személy vagy csoport állhat a hackelés mögött, amely még márciusban ellopott bő 17 ezer Ethereumot a CypheriumChain projekttől. Hírünk írásakor az említett összeg 2,62 milliárd forintot ért.

A most tönkretett mobilalkalmazás fejlesztői nem számítanak arra, hogy képesek lesznek kártalanítani a befektetőket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!