Lenovo Z5, 512-es Note 9, érintéses fizetés az utcazenészeknél.

lenovo z5 android okostelefon
Lenovo Z5 koncepciórajz
Vágólapra másolva!
A techvilág híreit követni nem egyszerű dolog. Hihetetlen sebességgel jönnek az fejlesztések, készülékek. Nekünk az a dolgunk, hogy minden percben ezeket vadásszuk, és még mi is lemaradunk néha egy-egy fontos hírről. Így arra gondoltunk ezek után minden hétvégén közlünk egy összefoglalót az adott hét fontosabb újdonságairól, hogy azok se maradjanak le semmi fontosról, akiknek a napi munka mellett nem volt ideje a Techbázist böngészni.
Vágólapra másolva!

Diszkriminációval vádolják az Intelt

Jelentős szemléletbeli és üzleti pályakorrekciót jelentett be 2016 áprilisában az Intel: az új stratégiája az internetre kötött kütyükbe szánt termékek fejlesztését tolta előtérbe, persze a PC-s és szerveres termékek rovására. Részben ennek a váltásnak a következményeként egy 12 ezer fős leépítést is végrehajtott a vállalat.

Cikkünk a témában.

Tarol a Huawei és a Xiaomi a mobilpiacon

A mobilgyártók nagy bánatára alaposan megtorpant az elmúlt negyedévekben az okostelefonos piac növekedése, azonban a Gartner friss adatai alapján az idei első negyedévben újból emelkedett az értékesített telefonok száma. A három hónapos periódusban összesen 455 millió darab mobiltelefon talált gazdára, amelyből olyan 384 millió darab (84 százalék) okostelefon volt. A tavalyi év első negyedévéhez képest 1,3 százalékkal emelkedett az eladott okostelefonok száma.

Cikkünk a témában.

Nagy durranás lehet a Lenovo Z5

Napokon belül bemutatja a legújabb csúcsmobilját a Lenovo, egészen pontosan június 5-én debütál majd egy kínai sajtóeseményen. Ennek örömére a gyártó megkezdte az előzetes hírverés csapását, állítása szerint a készülék 18 szabadalmaztatott technológiának köszönhetően négyféle téren is áttörést hoz majd az okostelefonok piacán.

Cikkünk a témában.

Tele lehet memóriával a Galaxy Note 9

Idén ősszel a Samsung szokásához híven piacra dobja majd a kettes számú csúcsmobilját, a Galaxy Note termékcsalád idei tagját. Egyelőre keveset lehet tudni a Galaxy Note 9-ről, azonban ez lehet a gyártó első érintőkijelző alatti ujjlenyomat-olvasóval szerelt okostelefonja, plusz a kiszivárgott mérési eredmények alapján a lapkakészlete is különösen bivalyerősnek ígérkezik, ezenfelül akár 512 GB memóriával is megjelenhet.

Cikkünk a témában.

A világon elsőként az utcai előadóknál is bevezetik az érintéses bankkártyás fizetést Londonban.

A brit főváros utcai zenészeinek támogatására létrejött Busk In London nevű szervezet és az iZettle svéd technológiai vállalat együttműködésével megvalósuló kezdeményezés keretében az előadók kártyaolvasókat kapnak, amelyekhez a járókelőknek csupán hozzá kell érinteniük a bankkártyájukat, hogy az előadó által előre meghatározott összeggel támogassák a művészt.

Cikkünk a témában.

Megjött a javítás a Windows 10 SSD-hibájára

Nem sikerült túl fényesen a Windows 10 idei első óriásfrissítésének a rajtja. Egy váratlan bug miatt úgy két héttel április végére kellett halasztani a kiadását, majd az általános elérhetővé válását követően számos zavaró bugra derült fény, például a Google Chrome kifagyaszthatta a felhasználói felületét.

Cikkünk a témában.