Ha tetszik, ha nem, jelenleg a dizájn az egyik legfontosabb vásárlást befolyásoló tényező a televíziós iparágban is. Ennek megfelelően a piaci résztvevők elképesztő energiát és pénzt ölnek abba, hogy a készülékeik, ha lehet, különbözzenek a vetélytársakétól, jól nézzenek ki, és legyen valami egyedi vonásuk. Hatványozottan igaz ez a prémium kategóriára, amelynél még ráadásul az is fontos, hogy már a külsejükkel is jelezzék, hogy itt egy nem hétköznapi modellről van szó, amely akár státuszszimbólumként is szolgálhat.

Most az idei év csúcstelevízióit eresztjük egymásnak, szigorúan csak a dizájn, és nem a technológiai specifikációk vagy tudás szempontjából. A kérésünk az, hogy tekintse meg a képeket (a galériában rengeteget talál), aztán szavazzon közülük arra, amelyiket a legszebbnek találja! Segítsen abban, hogy kiderüljön az igazság, azaz, hogy melyik is az idei legszebb csúcstévé! 

Nézegessen gyönyörű tévéket a képre kattintva! Majd a cikk végén szavazzon, melyik a legszebb!Forrás: Origo

LG W8

Az LG W8 a tapétatévék új generációja! Hézagmentesen simul a falra a mindössze 3,8 mm vastag OLED tv, amelynek összes elektronikáját egy külső, hangrendszerrel egybeépített dobozba pakolták.

Samsung Q9

A Samsung 2018-ban is maradt a kvantumpontos QLED képalkotási technológiánál. Az idei évben pedig a csúcsmodellnél a minimalista dizájnvonal mellett tört lándzsát a dél-koreai konszern. Semmi csicsa, semmi felesleges sallang!

Panasonic FZ950

A japán óriás 2018-ban az FZ950 szériás OLED csúcsmodelljénél finomított egy kicsit a tavaly bevezetett dizájnon. Így továbbra is egy igen vékony Technics hangprojektor található a frontfelület alatt, a talpra szerelve, ami alapvetően meghatározza a modell külsejét, egyedülállóan karakteressé teszi azt.

Sony AF8

A Sony tavaly nagyon odatette az A1 nevű OLED televíziójának dizájnját, amelyhez hasonlót korábban még nem is láttunk. Idei top készülékük, az AF8 esetében visszatértek a hagyományosabb megoldásokhoz, azaz a tévének már van rendes talpa, könnyebben a falra lehet akasztani, viszont nem néz ki annyira lélegzetelállítóan, mint az előd.

Hisense U9

A feltörekvő kínai holding már jó pár különleges, innovatív modellel rendelkezik, és 2018-ban is bebizonyították, hogy tudnak újat mutatni a televíziós univerzumban. Az egyedi ULED háttérvilágítási eljárást használó U9 sorozat speciális talpat kapott, emellett ellátták beépített hangprojektorral, ami alapvetően határozza meg a modell külsejét.

Philips 973

A Philips szintén az OLED technológiát favorizálja a top tévék szegmensében. Idén a 9603 sorozat képviseli a csúcskategóriát a vállalat portfóliójában, amely a szokásoknak megfelelően megkapta a konszern exkluzív Ambilight névre hallgató eljárását, amely dinamikusan változó fényglóriát varázsol a képernyő köré. Emellett érdemes megemlíteni a különleges talpat is, amely egy komplett, 6.1 csatornás, 60 wattos hangrendszer. Ennek borítása is egyedi, hiszen a Kvadrat nevű dán, felső kategóriás termékekkel foglalkozó textilipari cég készíti.

Már csak annyi maradt hátra, hogy szavazzon!

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!