Két érintőkijelzőt kapott az Asus notebookja

2018.06.06. 10:06

Jövőre kerülhet piacra a klaviatúramentes laptop.

Nem áll távol az érdekes koncepciótermékek mutogatása az Asustól, a Computexen nagy érdeklődést kiváltva a cég most leleplezte a futurisztikus Project Precog laptopját. A noteszgép nagy érdekessége, hogy nem rendelkezik fizikai billentyűzettel és tapipaddal, a helyükön egy nagy méretű érintőkijelző található. A mutogatott prototípuson mindkét kijelző ugyanakkora volt, látszólag olyan 14 hüvelyk körüli.

Asus Project PrecogForrás: Asus

Az elképzelés nem nevezhető újdonságnak, a múltban már több gyártó is gondolkodott efféle laptopok létrehozásán, beleértve az Asust is. A megoldásban az a pláne, hogy így masszívan több információt képes kijelezni a PC, kényelmesen használható párhuzamosan több program a számítógépezés során. A nagy hátránya, hogy a klaviatúra gombjaitól eltérően az érintőkijelző gépeléskor nem ad fizikai visszajelzést.

Sajnos az Asus lényegében semmit sem árult el a prototípus specifikációiról, persze szándékosan, egyelőre nagyon képlékeny az egész elképzelés. A gyártó jelenleg azon az állásponton van, hogy ha minden jól megy, akkor 2019-ben kerülhet piacra az első Project Precog laptop.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!