Újabb bevételi forrást vezet be a Patreon

2018.06.07. 16:06

Könnyű lesz az egyedi pólókhoz és bögrékhez hasonló termékek árusítása.

Az elmúlt években a közösségi finanszírozás nem csak a virtuális vagy fizikailag megfogható termékeket piacra dobni kívánókat érte el, de a Patreon jóvoltából a magánszemélyek körében is rendkívül népszerűvé vált, például a főállású youtuberek jókora hányada is támogatható anyagilag a portálon keresztül. Az esetükben különösen fontosak a havi rendszerességű adományok, hiszen a videóikból származó reklámbevétel mennyisége nem csak szezonálisan változó, de úgy általánosságban véve erősen ingadozó lehet.

A kép csak illusztrációForrás: AFP/Imaginechina/Li jiangang

A Patreon bejelentette, hogy felvásárolta a közösségépítésre szakosodott Kik nevű céget. Ennek a nagyon közeli jövőben pozitív következményei lesznek a szolgáltatásában pénzt gyűjtők számára, ugyanis abszolút minimális erőfeszítéssel tudnak majd

nyomott mintás pólókhoz és bögrékhez hasonló ajándékholmikat árulni.

Lényegében csak meg kell majd tervezniük a tárgyak kinézetét, onnantól kezdve pedig a Patreon intéz majd mindent: a legyártatásukat, a fizetéssel kapcsolatos tevékenységeket, az adakozóknak való postázásukat.

Ez persze a Patreonnak is jó, hiszen jutalékot fog levonni az eladások után.

A Patreont használók jelenleg is képesek ajándéktárgyakat árulni, azonban mindent saját maguknak kell intézniük, ami felettébb időigényes tevékenységnek bizonyulhat, főleg ha az elvárhatónak megfelelően a lehető leggyorsabban próbálnak reagálni a rendelésekre.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!