VR-headsettel készítik fel a szülésre a szülőket

2018.06.09. 08:06

Headset nélkül is bárki megtekintheti az ismeretterjesztő videót.

Ugyan a virtuális valóság headseteket egészen a közelmúltig szinte csak a gamerek használták, azonban végre elkezdtek szélesebb körben terjedni, hiszen számos érdekes felhasználási területük van a játékokon túl. A norvég Gjensidige Insurance biztosító most egy egészen különleges felhasználási módot eszelt ki: az első gyermeküket váró szülőket próbálja felkészíteni velük a szülésre.

A cég rendkívül egyszerűen oldotta meg a feladatot: betett egy 360 fokos kamerát egy szülőszobába, majd rögzítette az egész folyamatot. Ami ennél is érdekesebb, hogy a cég feltöltötte a 8 percesre összevágott mozgóképet a YouTube-ra, így bárki megtekintheti azt, akár klasszikus módon a mobilja vagy a számítógépe kijelzőjén, akár VR-headsettel a fején.

A biztosító szerint a Birthual Reality névre keresztelt projektnek hála végre az összes hamarosan szülővé váló személy megértheti, hogy pontosan mi és hogyan történik a szülőszobában.

Persze nem mindenkinek van VR-headsete az élmény teljes élvezetéhez, így a cég kartonpapírból készült, mobilok behelyezésével működő headseteket osztogat ingyen az ügyfeleinek, plusz az összes jelentősebb svéd szülészeti klinikának is juttatott az eszközökből.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!