Tényleg túlélőjáték lesz a Fallout 76

2018.06.11. 16:07

Trailert is kapott az idén novemberben megjelenő játék.

Őrületesen sok dolgot jelentett be az E3-as sajtókonferenciáján a Bethesda, a legnagyobb meglepetést a Skyrim Very Special Edition jelentette, míg a sajtóesemény legjobban várt címe a már kedvcsináló jelleggel nemrég leleplezett Fallout 76 volt. Sok minden kiderült az utóbbiról, nézzük a részleteket.

Fallout 76Forrás: Bethesda Game Studios

Az előzetes híreknek megfelelően a Fallout 76 nem a Bethesdától megszokott, egyjátékos Fallout lesz. Helyette egy megosztott világú, csak online állapotban futtatható, a kiadó megfogalmazása szerint „softcore" túlélőjátékról van szó. Ugyan igény esetén teljesen egyedül is játszható, azonban a Bethesda közösségi élményként tekint rá: azt szeretné, hogy a játékosok csapatokba verődve, egymás segítve kalandoznának.

A térképe négyszer akkora lesz, mint amit a Fallout 4-hez készített a kiadó. Ez nem puszta megalomániából van így, a nagy terület szükségesnek tűnik a pályán lévő játékosok száma miatt, bár egy-egy megosztott világba csak pár tucat valódi játékost tesznek majd be. A gamerek képesek lesznek bázisokat építeni, esetenként meg kell védeniük azokat az ellenségesen viselkedő más játékosoktól. Nem lesz megadva, hogy ki hova építheti a saját kis erődjét, ráadásul utólagosan az összes építmény átmozgatható lesz máshova.

A Bethesda persze lehetővé teszi a játékosok számára egymás gyilkolászását, azonban aki túlságosan rászáll másokra, annak vérdíjat tűznek majd ki a fejére. Mint említettük, a kiadó elsősorban azt szeretné, ha a játékosok kooperatív módon játszanának, nem pedig gengszterkednének.

A halálnak nem lesz érdemi hatása, a pórul járt gamerek nem veszítik el a holmijaikat, mint a hardcore túlélőjátékokban.

Viszont érdekes, hogy az összes indítókód összegyűjtése után a játékosok képesek lesznek atombombát lőni a térkép bármely pontjára, például a számukra különösen nem szimpatikus játékosok bázisaira. Csak ne lepődjenek meg, ha az áldozatuk idővel viszonozza a szívességet.

Az atombombák szórhatósága érdekes játékmechanika: idővel atomhatalmak alakulhatnak ki a térképeken, amelyek pozitív vagy negatív módon befolyásolhatják a játékosok közti erőviszonyokat; békét, atomháborút, vagy hidegháborút hozhatnak.

Ez pont úgy hangzik, mint egy Vault-Tec szociális kísérlet.

Az időben az összes eddigi Fallout előtt (2102-ben), helyileg pedig Virginia államban játszódó Fallout 76 játéktere tematikailag hat különböző régióból áll majd, ezek flóra és a fauna tekintetében is különböznek majd, és eddig soha nem látott szörnyekbe is belefutnak majd a kalandorok. A látványvilágra látszólag nem lehet majd különösebb panasz, részben új technológia dolgozik a motorházteteje alatt, bár hanyatt esni nem kell majd a látványvilágától.

Nincs már távol a Fallout 76 megjelenése, 2018. november 14-én landol majd meg PC, PlayStation 4 és Xbox One platformokon. Az előrendelők hozzáférést kapnak majd a zárt bétájához.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!