Tényleg túlélőjáték lesz a Fallout 76

bethesda fallout 76
Fallout 76
Vágólapra másolva!
Trailert is kapott az idén novemberben megjelenő játék.
Vágólapra másolva!

Őrületesen sok dolgot jelentett be az E3-as sajtókonferenciáján a Bethesda, a legnagyobb meglepetést a Skyrim Very Special Edition jelentette, míg a sajtóesemény legjobban várt címe a már kedvcsináló jelleggel nemrég leleplezett Fallout 76 volt. Sok minden kiderült az utóbbiról, nézzük a részleteket.

bethesda fallout 76
bethesda fallout 76
bethesda fallout 76
bethesda fallout 76
bethesda fallout 76
bethesda fallout 76
bethesda fallout 76
bethesda fallout 76
bethesda fallout 76
bethesda fallout 76
bethesda fallout 76
bethesda fallout 76
bethesda fallout 76
bethesda fallout 76
bethesda fallout 76

Az előzetes híreknek megfelelően a Fallout 76 nem a Bethesdától megszokott, egyjátékos Fallout lesz. Helyette egy megosztott világú, csak online állapotban futtatható, a kiadó megfogalmazása szerint „softcore" túlélőjátékról van szó. Ugyan igény esetén teljesen egyedül is játszható, azonban a Bethesda közösségi élményként tekint rá: azt szeretné, hogy a játékosok csapatokba verődve, egymás segítve kalandoznának.

A térképe négyszer akkora lesz, mint amit a Fallout 4-hez készített a kiadó. Ez nem puszta megalomániából van így, a nagy terület szükségesnek tűnik a pályán lévő játékosok száma miatt, bár egy-egy megosztott világba csak pár tucat valódi játékost tesznek majd be. A gamerek képesek lesznek bázisokat építeni, esetenként meg kell védeniük azokat az ellenségesen viselkedő más játékosoktól. Nem lesz megadva, hogy ki hova építheti a saját kis erődjét, ráadásul utólagosan az összes építmény átmozgatható lesz máshova.

A Bethesda persze lehetővé teszi a játékosok számára egymás gyilkolászását, azonban aki túlságosan rászáll másokra, annak vérdíjat tűznek majd ki a fejére. Mint említettük, a kiadó elsősorban azt szeretné, ha a játékosok kooperatív módon játszanának, nem pedig gengszterkednének.

A halálnak nem lesz érdemi hatása, a pórul járt gamerek nem veszítik el a holmijaikat, mint a hardcore túlélőjátékokban.

Viszont érdekes, hogy az összes indítókód összegyűjtése után a játékosok képesek lesznek atombombát lőni a térkép bármely pontjára, például a számukra különösen nem szimpatikus játékosok bázisaira. Csak ne lepődjenek meg, ha az áldozatuk idővel viszonozza a szívességet.

Az atombombák szórhatósága érdekes játékmechanika: idővel atomhatalmak alakulhatnak ki a térképeken, amelyek pozitív vagy negatív módon befolyásolhatják a játékosok közti erőviszonyokat; békét, atomháborút, vagy hidegháborút hozhatnak.

Ez pont úgy hangzik, mint egy Vault-Tec szociális kísérlet.

Az időben az összes eddigi Fallout előtt (2102-ben), helyileg pedig Virginia államban játszódó Fallout 76 játéktere tematikailag hat különböző régióból áll majd, ezek flóra és a fauna tekintetében is különböznek majd, és eddig soha nem látott szörnyekbe is belefutnak majd a kalandorok. A látványvilágra látszólag nem lehet majd különösebb panasz, részben új technológia dolgozik a motorházteteje alatt, bár hanyatt esni nem kell majd a látványvilágától.

Nincs már távol a Fallout 76 megjelenése, 2018. november 14-én landol majd meg PC, PlayStation 4 és Xbox One platformokon. Az előrendelők hozzáférést kapnak majd a zárt bétájához.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!