Extrém gyorsan merülhet a régebbi iEszközök akkuja

2018.06.15. 10:07

Kellemetlen bugot hozott az iOS 11.4 szoftverfrissítés.

Május végén elérhetővé vált a jobbára csak apró újításokat és hibajavítások hozott iOS 11.4 frissítés az Apple támogatott eszközeire, többek közt az iPhone okostelefonokra és iPad táblagépekre. Most úgy tűnik, hogy sokan alaposan megbánták a telepítését, az Apple terméktámogatási fórumán egyre többen panaszkodnak extrém akkumerülésre.

Forrás: AFP/William West

A panaszok alapján úgy tűnik, hogy tipikusan inkább a régebbi eszközök esetében jelentkezik a probléma, de egyelőre nem világos, hogy mi alapján válnak érintetté bizonyos modellek. Az egyik kommentelő szerint az iOS 11.4 telepítése után egy napról fél napra csökkent az iPhone 6-osának az üzemideje.

Ő még szerencsés, egy iPhone 6S és iPad mini 4 kombót használó személy mindkét eszközén úgy 20 másodpercenként csökken 1 százalékkal az akkutöltöttség.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a rendkívül gyors akkumerülésnek a WiFihez van köze, a vezérlő lekapcsolása után többeknél visszaállt a megszokott szintre az akkus üzemidő. Hírünk írásáig az Apple nem kommentálta az ügyfélpanaszokat.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!