Két év múlva jöhetnek az új Xboxok

2018.06.14. 16:07

Továbbra is rejtély, hogy mi a különbség a konzolok között.

Az elemzők már jó ideje azt hangoztatják, hogy a következő generációs PlayStation és Xbox játékkonzolok valószínűleg 2020-ban kerülnek majd piacra, és egyre inkább úgy tűnik, hogy igazuk lehet. Az E3 2018-as sajtótájékoztatóján az Xbox-divízió vezetője közölte, hogy már készülnek a következő generációs „Xboxok", a remek microsoftos informátorokkal rendelkező Paul Thurrott szerint pedig 2020-ban kerülhetnek piacra az eszközök.

Forrás: AFP/Johannes Eisele

Thurrott szerencsére nem a felhők formájából vagy a reggelijének morzsáiból következtetett a 2020-as megjelenésre. Állítása szerint a birtokába jutott a Microsoft pár hónapja készült hardveres ütemtervének egy része, innen jött a kérdéses év. Emellett a dokumentum szerint tényleg nem egy darab játékkonzolt fejleszt a vállalat, hanem rögtön többet is, a következő Xboxokat összefogó projekt a „Scarlett" kódnéven fut.

Sajnos semmilyen termékspecifikus információ sem volt a fájlban, így továbbra sem világos, hogy hány darab Xboxot fejleszt a Microsoft, és mi a különbség köztük.

Nagyon érdekes kérdés még, hogy az új konzolok vajon visszafelé kompatibilisek lesznek-e az Xbox One-ra készült játékokkal. Ez már puszta spekuláció, de Thurrott kifejezetten valószínűnek tartja.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!