Lemondott az Intel vezérigazgatója

2018.06.21. 19:04

Brian Krzanich viszonyt folytatott egy beosztottjával.

Teljesen váratlanul megdöbbentő hír érkezett az Inteltől: azonnali hatállyal lemondott a vállalat vezérigazgatói posztját 2013 májusa óta betöltő Brian Krzanich. A különböző munkakörökben 1982 óta az Intelnél dolgozó szakember távozásának semmi köze sincs a vállalat üzleti teljesítményéhez, valójában azért kellett mennie, mert egy belső vizsgálat során kiderült, hogy a múltban közös megegyezésen alapuló viszonyt folytatott egy beosztottjával.

Brian KrzanichForrás: AFP/Ethan Miller

A nagyvállalatok egy részénél a menedzseri pozíciókban dolgozók számára vagy szigorúan tilos a más munkavállalókkal való intim kapcsolatok folytatása, vagy legalábbis a munkaügyi osztály előtt semmiképp sem tarthatják titokban a viszonyt. Krzanich pechjére az Intel ezen vállalatok egyike.

A feladatait átmenetileg Robert Swan pénzügyi igazgató vette át, az Intel már házon belül és kívül is keresi Krzanich végleges utódját.

Az Intel volt vezérigazgatójának nem csak a karrierje állt most földbe, de feltehetően otthon sem számíthat túl sok jóra a feleségétől. Persze Brandee Krzanich jó eséllyel már a mai bejelentés előtt értesült a helyzetről.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!