Idővel megszabadulhat az iPhone az adatkaputól

apple iphone x
Apple iPhone X
Vágólapra másolva!
Már az iPhone X tervezésekor felmerült az ötlet.
Vágólapra másolva!

Egyre többen kezdenek beletörődni a hangcsatlakozó prémium okostelefonokról való száműzésébe, a trend várhatóan hamarosan eléri a széles rétegek számára megfizethető készülékeket is. Érdemes felkészülni arra, hogy ez csak a kezdet, vagy legalábbis a Bloomberg értesülései szerint az Apple valamikor a jövőben a Lightning porttal is leszámolhat.

Apple iPhone X Forrás: Apple

A forrás szerint az Apple egyes illetékesei már a tavaly piacra került iPhone X esetében is elgondolkodtak a teljes vezetékmentesítésen, azonban elsősorban a vezeték nélküli töltés lassú sebessége miatt végül letettek a Lightning port száműzéséről; jelenleg még nagyon nem praktikus megfosztani az okostelefonokat az adatkapujaiktól.

A témánál tartva az is kiderült, hogy idén szeptemberben az Apple talán végre képes lesz piacra dobni az első saját tervezésű, vezeték nélküli töltőpadját.

Ez időszerű volna, az AirPowert még tavaly szeptemberben jelentette be a vállalat. Az iPhone 8 / 8 Plus / X mobilokkal, továbbá az Apple Watchcsal és AirPodsszal rendelkezők jelenleg csak harmadik felektől származó töltőpadokot tudnak vásárolni az eszközeikhez.

Viszont arra érdemes felkészülniük az érdeklődőknek, hogy pokoli drága lehet majd az Apple töltője: a tipikus Qi-töltőkénél állítólag masszívan komplexebb az elektronikája, a működését pedig az iOS egy erősen lecsupaszított változata vezérli.

A bonyolultság oka, hogy szimultán három eszköz vezeték nélküli töltésére is alkalmas.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!