Megint a Fallout miatt perel a Bethesda

westworld mobile
Westworld Mobile
Vágólapra másolva!
Lenyúlta a Warner Brothers a Fallout Sheltert.
Vágólapra másolva!

Ugyan a Bethesda egyértelműen a jobb megítélésű játékkiadók közé tartozik, azonban nem áll távol tőle a pereskedés. Az elmúlt egy évtizedben két kellemetlen ügye is volt a cégnek: 2009-ben nehezen átlátható jogi és anyagi vitákból fakadóan leállíttatta az Interplay által készített Fallout MMO fejlesztését, majd 2011-ben beleszállt a Mojangba a Scrolls címe miatt.

Westworld Mobile Forrás: Warner Bros

Most újból lecsapott a Bethesda, ám ezúttal az átlagos gamerek számára is érthető okból. A cég beperelte a Warner Brothers Entertainment játékkiadót és a Behaviour fejlesztőcéget, véleménye szerint ugyanis a Westworld Mobile-ban a duó nem szimplán lemásolta a Fallout Sheltert, hanem konkrétan lenyúlta az állományait.

A vádaskodásnak további hitelt ad, hogy a Fallout Sheltert is a Behaviour fejlesztette, bár a Bethesda felügyelete mellett.

A fejlesztőnek nyilván volt másolata a korábbi projekt állományairól, beleértve a játékmotort.

A két fél közti szerződés értelmében a Fallout Shelterrel kapcsolatos minden programkód és egyéb állomány a Bethesda kizárólagos tulajdonát képezi, így azok más termékekben engedély nélkül nyilván nem használhatóak fel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!