Ingyen PiP-móddal újított az androidos YouTube

YouTube app on digital devices App MEDIA Mobile Tech TECHNOLOGY application blog code communication data developer FILM FILMING iPhone LOGO movie news PHONE programming social social media STREAM streaming VIDEO video blog vlog vlogging youtube
The YouTube video app is seen on various digital devices on 28 March, 2017. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Sajnos legalább Android 8.0 kell a használatához.
Vágólapra másolva!

Csendben remek engedményt vezetett be a YouTube: mostantól kezdve már nem csak a YouTube Premium előfizetéssel rendelkezők vehetik igénybe a videomegosztó androidos alkalmazásának kép a képben (Picture-In-Picture, PiP) módját, hanem az ingyenes felhasználók is elérhetik azt.

Forrás: NurPhoto/Jaap Arriens

Ez lehetővé teszi, hogy a videók megtekintése közben más appokat használjanak a mobilozók, a mozgókép egy lebegő felületen jelenik meg az éppen használt app felett. A PiP-módba való belépéshez csak el kell indítani a kívánt videó lejátszását, majd a telefon Home gombjának a lenyomásával ki kell lépni a Kezdőképernyőre.

Sajnos több rossz hírrel is szolgálhatunk: az üzemmódot egyelőre csak az egyesült államokbeli felhasználóknál aktiválta a YouTube, ráadásul legalább Android 8.0-t futtató mobileszköz kell a használatához. Emellett egyes (tipikusan zenei) videók a jogtulajdonosok kérésére nem játszhatóak le PiP-módban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!