Ellenfelet állítana a PlayStationnek és az Xboxnak a Google

atari vcs játékkonzol
Atari VCS
Vágólapra másolva!
Interneten keresztül streamelne nagy számítási igényű játékokat a cég.
Vágólapra másolva!

Néhány hónappal ezelőtt felröppentek a pletykák, miszerint a Google valamilyen módon és mértékben beszállna a videojáték-iparba. A Kotaku friss információi szerint most már elkezdtek körvonalazódni a tervek, a Google hosszú távon lényegében a PlayStationnel és az Xboxszal kíván rivalizálni.

A kép csak illusztráció (Atari VCS) Forrás: Atari

Jelen pillanatban a Google talán legfontosabb célkitűzése, hogy szeretne létrehozni egy játékstreamelő szolgáltatást: a játékok a felhőben futnának, a gamerek pedig előfizetési díjért játszhatnának velük a különféle eszközeiken. Jelenleg a legismertebb ilyen szolgáltatás a PlayStation Now, de az EA is vett nemrég magának egyet.

A kettes számú információ, hogy a Google készítene valamiféle játékkonzolt is, amelyről elérhető volna az említett streamelő, plusz képes volna klasszikus módon is játékokat futtatni. Nem világos, hogy mire kell gondolni, de érzésünk szerint inkább egy androidos mikrokonzolban gondolkodhat a cég, mintsem egy PlayStationhöz vagy Xboxhoz hasonló „erőműben".

A konzol érdekes tervezett funkciója, hogy a játékosok egy gombnyomással előhozhatnának a YouTube-ra feltöltött végigjátszásos videókat, mikor megakadnak a játékokban.

Végül szintén meglepő, hogy a Google nem zárkózik el akár komplett játékfejlesztő stúdiók óriási pénzekért való megvásárlásától sem, hogy exkluzív tartalmak készülhessenek a streamelőszolgáltatásához és a konzoljaihoz.

Egyelőre nem világos, hogy mikor válhatnak valósággá a Google tervei, már ha persze nem tesz le róluk a cég.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!