Durván csökkenhet júliusban a videokártyák ára

nvidia geforce gtx 1070 ti videokártya grafikus kártya pascal gpu
NVIDIA GeForce GTX 1070 Ti
Vágólapra másolva!
Emellett az NVIDIA elhalaszthatta az új kártyáinak piacra dobását.
Vágólapra másolva!

Igazán remek hírrel szolgálhatunk a nagyon közeli jövőben videokártyát vásárolni kívánóknak: amennyiben hihetünk a DigiTimes forrásainak, akkor július során olyan 20 százalékkal is csökkenhet a számítógépekbe szánt grafikus kártyák bolti ára.

NVIDIA GeForce GTX 1070 Ti Forrás: NVIDIA

Az ellátóláncbeli források szerint szorult helyzetbe kerültek a grafikus kártyák gyártói: hamarosan az AMD és az NVIDIA is új videovezérlőket akar piacra dobatni velük, azonban a kriptobányászok folyamatosan egyre kisebb tételben vásárolják a meglévő termékeket, mivel egyre jobbá vált a kriptovaluták bányászatára specializált hardverek elérhetősége.

Mindeközben a fogyasztók a jelenlegi áraikon nem igazán kívánják megvenni a kártyáikat.

Hab a tortán, hogy a kriptobányászok bármelyik pillanatban eláraszthatják a használt videokártyákkal a piacot, ami még nehezebbé teheti a jelenlegi áraikon eladhatatlan készleteik értékesítését. A források szerint világszerte milliós tételekben állnak a raktárakban a beragadt videokártyák.

Végül felettébb érdekes, hogy a DigiTimes szerint az NVIDIA elhalasztotta az új generációs videokártyáinak piacra dobását az év vége tájára, hogy saját maga és a partnerei is megpróbálhassák eladni a már legyártott hardvereket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!