Durván csökkenhet júliusban a videokártyák ára

2018.06.30. 08:06

Emellett az NVIDIA elhalaszthatta az új kártyáinak piacra dobását.

Igazán remek hírrel szolgálhatunk a nagyon közeli jövőben videokártyát vásárolni kívánóknak: amennyiben hihetünk a DigiTimes forrásainak, akkor július során olyan 20 százalékkal is csökkenhet a számítógépekbe szánt grafikus kártyák bolti ára.

NVIDIA GeForce GTX 1070 TiForrás: NVIDIA

Az ellátóláncbeli források szerint szorult helyzetbe kerültek a grafikus kártyák gyártói: hamarosan az AMD és az NVIDIA is új videovezérlőket akar piacra dobatni velük, azonban a kriptobányászok folyamatosan egyre kisebb tételben vásárolják a meglévő termékeket, mivel egyre jobbá vált a kriptovaluták bányászatára specializált hardverek elérhetősége.

Mindeközben a fogyasztók a jelenlegi áraikon nem igazán kívánják megvenni a kártyáikat.

Hab a tortán, hogy a kriptobányászok bármelyik pillanatban eláraszthatják a használt videokártyákkal a piacot, ami még nehezebbé teheti a jelenlegi áraikon eladhatatlan készleteik értékesítését. A források szerint világszerte milliós tételekben állnak a raktárakban a beragadt videokártyák.

Végül felettébb érdekes, hogy a DigiTimes szerint az NVIDIA elhalasztotta az új generációs videokártyáinak piacra dobását az év vége tájára, hogy saját maga és a partnerei is megpróbálhassák eladni a már legyártott hardvereket.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!