Tovább bírhatják szusszal a Bluetooth-fülhallgatók

Jabra Sport Coach vezeték nélküli Bluetooth fülhallgató
Jabra Sport Coach vezeték nélküli fülhallgató
Vágólapra másolva!
Ráadásul még olcsó is lesz a Qualcomm beléjük szánt lapkakészlete.
Vágólapra másolva!

A klasszikus fülhallgatók alapvetően szinte faék egyszerűségű szerkezetek, bár természetesen az ördög mindig a részletekben rejlik, nem véletlenül van drámai különbség a különféle modellek hangminősége között. Viszont alapvetően nincsen bennük semmilyen számítást végző elektronika.

A kép csak illusztráció (Jabra Sport Coach vezeték nélküli fülhallgató) Forrás: Jabra

A vezeték nélküli Bluetooth adatátvitelt használó modellek már masszívan komplikáltabb szerkezetek: kell beléjük például hálózati vezérlő, számításokat végző elektronika, digitális-analóg konverter, és persze akkura is szükségük van. A Qualcomm most bejelentette, hogy a Bluetooth-fülhallgatók iránt egyre növekvő keresletre válaszul kifejlesztett hozzájuk egy jelentős előrelépést jelentő rendszerlapkát.

A QCC3026 jelzésű modell egy komplett vezérlőelektronika, amelyet belépőkategóriás és középkategóriás fülhallgatókba ajánl a cég. A kérdéses termékekben eddig használt megoldásokhoz képest 50 százalékkal kevesebb áramot fogyaszt.

A fülhallgatók konkrét üzemideje persze attól függ majd, hogy a tervezőik milyen kapacitású akkut tesznek a termékeikbe.

A rendszerlapka kifejezetten modern: támogatja a jó minőségű aptX hangkodeket, a baloldali és jobboldali füldugó közti kábeles kapcsolatot szükségtelenné tevő TrueWireless Stereót, és rendelkezik a Qualcomm saját cVc zajcsökkentő technológiájával is. A gyártók akár hangasszisztensekkel is kompatibilissé tehetik a lapkakészletet használó termékeiket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!