Újabb érdekes és hasznos ötletet szabadalmaztatott a vállalat.

A többé-kevésbé vezeték nélküli Bluetooth-fülhallgatók manapság közel sem olyan opcionálisak, mint egykoron: a prémium mobilok esetében már említésre méltó, ha még rendelkeznek 3,5 mm-es audio Jack hangcsatlakozóval. A fogyasztók számára kellemetlen trendet meglovagolva a napokban még a Qualcomm is bejelentett egy belépő- és középkategóriás fülesekbe szánt lapkakészletet.

Az okosóra szíjába rejtené a Bluetooth-fülhallgatókat a HuaweiForrás: Huawei / LetsGoDigital

A jelek szerint a Huawei már azzal is foglalkozik, hogy miként lehetne praktikusan tárolni a vezeték nélküli fülhallgatókat. A vállalat most kapott egy új szabadalmat, amely alapján okosórába rejthetővé tenné a füleseket, így nehezebb volna elhagyni vagy otthon felejteni azokat. Persze a megfelelő zsebekkel ellátott ruhák viselése esetén, vagy éppen egy táska hordásakor nem jelent gondot a fülhallgatók elhelyezése, azonban adódhatnak helyzetek, mikor nagyon jól jöhet az óraszíjba való rögzíthetőségük.

Forrás: Huawei / LetsGoDigital

További érdekesség, hogy a Huawei szerint akár tölteni is lehetne az okosórákba rögzített fülhallgatókat,

bár az jó kérdés, hogy milyen akkuról.

Az okosóráknak még anélkül is kellemetlenül rövid az akkus üzemidejük, hogy más eszközöket kellene tölteni róluk, így a dedikált telep tűnik a jobb választást, viszont az meg nagy mértékben növelheti a méretüket és súlyukat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!