3D-s AR-kamerával újíthat a jövő évi iPhone

Vágólapra másolva!
A 2019-es iPhone készülékek egyike ráadásul tripla hátlapi kamerával támadhat.
Vágólapra másolva!

Nyílt titok, hogy Tim Cook, az Apple ügyvezetője rajong a kiterjesztett valóságért, és a virtuális valósággal szemben sokkal jobb ötletnek tartja. Ezt már sokszor elmondta, de mindeddig az Apple nem kapcsolt rá a kiterjesztett valóságra.

Bár az iOS 12 csak egy kamerás távolságméréssel újít ilyen téren, jövőre nagy érdekességek jöhetnek. Dél-koreai jelentések szerint az Apple megbízta a JSCK céget azzal, hogy szállítson 3D-képes hátsó kameramodulokat a jövőbeli iPhone-okba, elvileg a 2019-es modellekbe. A kamera úgy működne, mint az iPhone X előlapi megoldása, vagyis infravörös tartományban feltérképezné az arcunkat, és ezután feloldaná a készüléket vagy testre szabná az Animojit.

Forrás: 9to5Mac

A JSCK modulja a nagyobb távolság miatt már nem infravörös technológiára építene. Amennyiben a fejlesztések életképesnek bizonyulnak, az Apple tripla kamerára váltana a kiterjesztett valóság érdekében. A JSCK az LG Innotek kamerákkal versenyez jelenleg, sikeres fejlesztés után a sorozatgyártás 2019 második negyedévében indulhat.

Egyelőre kérdésesnek tartják a JSCK fejlesztéseit, a nagy hír viszont az, hogy az Apple harmadik hátlapi kamerája 3D-képes lenne.