Meglepő kulisszatitok derült ki az Unchartedről

uncharted 4 sony playstation 4 videojáték naughty dog
Uncharted 4: A Thief's End
Vágólapra másolva!
A kép egyre vörösebbé válása nem a kapott sebzés mennyiségére utal.
Vágólapra másolva!

Ez elmúlt bő egy évtizedben jelentős változás történt az akciójátékok világában, a felvehető tárgyakkal visszapótolható életerőpontokat szinte teljesen felváltotta a teljesen vagy részleges magától visszatöltődő élet. Ennek elsősorban a játékok akciódúsabbá tétele volt a célja, az életerőt adó csomagokkal való óvatos bűvészkedés helyett a játékosoknak csak fedezékbe kell vonulniuk, mire pár másodperc alatt teljesen felépülnek, hiába lőtték őket szitává az ellenfelek.

Uncharted 4: A Thief's End Forrás: Naughty Dog

Az újratöltődő életerőt használó játékok általában ki sem jelzik a konkrét életerőt, helyette minél közelebb kerülnek a halálhoz a játékosok, annál vörösebb lesz a játék képe. Ez a megoldás nem pusztán kényelmes és elegáns, de támogatja a sokkal akciódúsabb játékmenetet is: az életerőpontokra való pillantás kiküszöbölésével a dizájnerek kiiktattak egy olyan tényezőt, amely megakaszthatja az akciót, szükségtelen halálhoz vezethet, vagy éppen dezorientálttá teheti a játékosokat.

A szisztémát többek közt a PlayStation-exkluzív Uncharted játéksorozat is használja, most pedig kiderült egy nagyon érdekes kulisszatitok az implementáció kapcsán: a képernyő vörösödésekor a főhős valójában egyetlen golyót sem kap.

A képvörösödés azt jelzi, hogy a főhős mikor fogy ki a szerencséből, hogy golyót kapjon.

A magyarázat szerint a fejlesztők azért így implementálták a „visszatöltődő" életerőt, hogy hűek maradjanak a játék világának filmes gyökereihez és inspirációihoz, például az Indiana Jones-hoz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!