Fényes nappal, valószínűleg a benzinkutas is nyakig sáros.

Megdöbbentő beszámolóval állt elő a Fox 2, a publikáció szerint néhány nappal ezelőtt hackerek olyan 2271 liter benzint loptak egy Detroit belvárosában lévő töltőállomásról, méghozzá fényes nappal. A benzinkutas nem tagadja, hogy gyorsan feltűnt neki az átszámítva fél millió forint értékű és másfél órán át tartó (!) lopás, azonban az üzletből nem tudta leállítani a pumpákat, mivel kifagyott a vezérlőszoftverük. Aziz Awadh csak azután tudta letiltani a benzin vételezését és hívni a rendőrséget, hogy kapott valamiféle vészhelyzetekre kitalált csomagot.

A kép csak illusztrációForrás: MTI/Balázs Attila

A szoftver kifagyását a rendőrség sem cáfolja. Jelenleg úgy tűnik, hogy a hacker valamiféle távoli adatkapcsolaton keresztül kényszerítette térdre a rendszert, de ennél több és pontosabb részletre egyelőre nem derült fény.

A benzinkutas sztorija persze messziről bűzlik: ha egy kútkezelő lopást észlel, akkor azonnal hívnia kell a rendőrséget, majd a felettesét vagy a kút tulajdonosát.

Olyan nincs, hogy csendben nézi az üzletből, ahogy másfél órán át vihogva lopják a benzint.

Emellett az ellopott üzemanyag mennyisége is tiszteletre méltó: tíz járművet tankoltak meg a tolvajok, azaz autónként átlagosan 227 litert vittek el. A kocsik nyilvánvalóan fel voltak készítve a lopásra, összehasonlítási alapul még az áruszállító kisteherautókban is csak olyan 80-100 liter körüli üzemanyagtartályok vannak, a személyautókban pedig jóval kisebbek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!