A tippek szerint leáll az iPhone X gyártása, mindenkinek új iPhone kell

Vágólapra másolva!
Az elemzők szerint az Apple az iPhone X-et és az iPhone SE-t is nyugdíjba küldi.
Vágólapra másolva!

Az elemzők már korábban is emlegették, hogy az Apple idén leállíthatja az iPhone X gyártását, és a teljesen új, 2018-as modellekkel váltja fel a jelenlegi kínálatot. Ezúttal is hasonló jelentés került elő, ebben viszont már az iPhone SE nyugdíjazását is említik.

Forrás: Apple

Az apró iPhone SE egyszerűen nem illik majd a közel keret nélküli kijelzős, nagy modellek közé, az eredeti iPhone X pedig a magas vételára mellett túlságosan elavultnak számít majd az utódok mellett. Főleg az "olcsó iPhone" mellett, ami 699 dollárba kerülhet, 6 hüvelykes LCD-kijelzővel. Az eredeti iPhone X ellen szólnak a magas gyártási költségek is: a Samsung kijelzői és a TrueDepth kamerák is sokba kerülnek, de az új tárgyalások (az új alkatrészekhez) ezúttal talán kedvezőbb árakat eredményeztek az Apple-nek.

A BlueFin elemzői szerint idén rengetegen akarnak majd új iPhone-t vásárolni. A kereslet felgyülemlett (többen a magas árak miatt vártak), de a jelek szerint csak az idén ősszel érkező három újdonságból lehet majd válogatni. Persze aki nosztalgiázna, annak ott lesz az iPhone 8 és az iPhone 8 Plus.