Nagyot alkotott egy Fallout-rajongó

2018.07.16. 16:07

Teljes értékű DLC-nek titulálható a Northern Springs.

A Bethesda nyílt világú The Elder Scrolls és Fallout játéksorozatai híresek a hozzájuk készült rajongói módosításokról. A fejlesztők odaadják a játékok mellé ugyanazt a fejlesztői eszközt, mint amit ők is használnak a készítésük során, így a megdöbbentő szintű grafikai tuningtól a játékmenetbeli változtatásokon át az új pályákig szinte bármit képesek létrehozni a keménymagos fanok.

Northern SpringsForrás: Northern Springs / ModDB

A napokban a Fallout 4 kapott egy nem hivatalos DLC-t: a NexusModsról ingyen letölthető Northern Springs egy teljesen új térképen játszódik, nagyobb a hivatalos Far Harbor és Nuka World kiegészítőknél. Egyetlen modder készítette az elmúlt két évben, csak a szinkronban és a zenében segítettek neki mások.

A letöltése és aktiválása után a Fallout 4 normál térképének a bal felső sarkában tölthető be a Northern Springs, azonban a fő történetszálát a normál térkép Thicket Excavations külszíni fejtésénél kell elindítani, ehhez az egyik telefonpóznánál álló Quinton Granttel kell beszélni.

A fő sztoriszálat nem kötelező elindítani a Northern Springs betöltése előtt, de ebben az esetben az egyik fő karakter ellenséges lesz a játékossal szemben.

A Northern Springs érdekesebb tulajdonságai:

  • 25-nél is több küldetés, 4 munka;
  • négy új társkarakter;
  • három a játékos által kipofozható település;
  • két saját otthon a játékosnak;
  • a játékos karaktere jelenleg nincs szinkronizálva;
  • rengeteg felfedezhető hely.

A 715 MB letöltési méretű mod jelenleg csak a Fallout 4 számítógépes verziójához telepíthető. A készítője valamikor fel szeretné tölteni a játék hivatalos modáruházába is, de csak az Xbox One-ra válhat majd elérhetővé, ugyanis sérti a Sony által a modokhoz kitalált mesterséges megkötések javát.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!