Akár mobiljátékokban is tisztára moshatják a lenyúlt összegeket.

A modern emberek egyik rémálma, hogy egy online szolgáltatásból kiszivárognak a bankkártyáik adatai, majd a bűnözők pénzt emelnek le a bankszámláikról. Persze felmerül a kérdés, hogy miként képesek ezt anélkül megtenni a tolvajok, hogy lebuknának? Hogyan mossák tisztára a pénzt?

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Zinkevych/Maruzhenko Yaroslav

A német Kromtech biztonsági cég érdekes példát talált a pénzmosásra: a lopott kártyaadatokkal visszaélők újabban már free-to-play mobiljátékokat is használnak a célra. Elsőként teljesen automatizált módon Apple-fiókokat és Google-fiókokat hoznak létre, majd ezekbe bejelentkezve mikrotranzakciós vásárlásokat hajtanak végre a Clash of Clans és Clash Royale jellegű játékokban a lopott kártyaadatokkal.

Ezután eladják az interneten ezeket a felhasználói fiókokat a játékokra rákattant mobilozóknak, így válik számukra ténylegesen elérhetővé a lopott pénz.

Persze a bűnözők kevesebb pénzt kérnek a felhasználói fiókokért, mint amilyen értékben mikrotranzakciós vásárlásokat hajtottak végre bennük, különben nem lenne vonzó a vevők számára a megvásárlásuk.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!