Villám csapott a telefonáló lány fülébe

bittany prehn villámcsapás
Brittany Prehn
Vágólapra másolva!
Egy szakértő szerint nincs összefüggés a mobilozás és a baleset között.
Vágólapra másolva!

Szörnyű balesetet szenvedett pénteken egy 22 éves lány a Wisconsin állambeli Country Thunder zenei fesztiválon: telefonálás közben belecsapott a villám, egész pontosan abba a fülébe, amelyikhez a mobilját tartotta. A woodstocki Brittany Prehnre eszméletlenül találtak rá, a füleiből vér folyt, több helyen is komoly sérüléseket szenvedett, ráadásul a félig-meddig megsemmisült telefonja az arcát is megsebesítette.

Brittany Prehn Forrás: ABC7Chicago

A jelenleg az intenzív osztályon ápolt lány mobilozása kapcsán felmerült a kérdéses, hogy vajon a telefonálásnak volt-e valamiféle köze a villámcsapáshoz. Az USA Nemzeti Éghajlati Adatközpontjának (NOAA) villámszakértője ezt kizártnak tartja: John Jensenius szerint az emberekbe pusztán azért csap bele a villám, mert rossz helyen vannak a rossz időben.

Furamód Kínában nem ez az álláspont: ott azt tanácsolják a lakosságnak, hogy a villámlással járó viharok idején ne mobilozzanak kültéren. Sajnos nem sikerült magyarázatot találni a javaslat tudományos alapjaira, így könnyen elképzelhető, hogy csak alaptalan elővigyázatosságról van szó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!