Kína OLED-paneleket adna az Apple-nek

Vágólapra másolva!
Kína azt szeretné, ha 2020-ra már egy helyi gyártó szállítana kijelzőket az iPhone-okba.
Vágólapra másolva!

A kínai BOE Technology a legnagyobb LCD-gyártó vállalat a világon. Többek között az Apple iPad táblagépeibe is szállít képernyőket. A Wall Street Journal értesülései szerint a cég hamarosan OLED-paneleket is adna az Apple-nek a csúcskategóriás iPhone-okhoz.

Forrás: Apple

A fejlett kijelzők terén Kína messze le van maradva Dél-Korea és Japán mögött. Kína azt reméli, hogy a BOE egyik gyára a mérnökök kitartó munkájának hála felemelheti a riválisokhoz az országot.

A BOE az egyetlen kínai kijelzőgyártó, amely szállít az Apple-nek.

Maga az Apple is reméli egyébként, hogy a kínai cég sikerrel jár.

Ebben az esetben ugyanis jobban függetlenítheti magát az Apple a Samsungtól. A minőség persze nagy kérdés, hiszen a jelentések szerint az LG-nek többször sem sikerült elérni a minőségi követelményeket.

Az Apple azért is szeret több partnerrel dolgozni, mert így megversenyeztetheti az árakat, illetve nem lesz gond a készletekkel akkor sem, ha az egyik gyártónál gond adódik.

A BOE leghamarabb 2020-ban kezdheti szállítani az OLED-paneleket az Apple iPhone készülékekbe. Ilyen van egyébként már a Huawei Mate RS-ben, és lesz más eszközökben is hamarosan.