Búcsúzik a Huawei mobiloktól a VLC

Huawei telefon és Krusell telefontok
Vágólapra másolva!
A Play Áruházból már nem lehet telepíteni rájuk a lejátszót.
Vágólapra másolva!

Független fejlesztőktől tudtunkkal példa nélküli lépésre szánta el magát a számítógépeken és mobilokon egyaránt rendkívül népszerű VLC Player csapata: a Play Áruházból mostantól kezdve nem lehet Huawei márkájú okostelefonokra és táblagépekre telepíteni a médialejátszót.

Fotó: Hirling Bálint - Origo

A lépés mögött sejthetően nem valamiféle üzleti vagy politikai megfontolás áll. A VLC fejlesztőinek az a problémájuk, hogy az újabb Huawei eszközök egy idő után agresszíven leállítanak minden a háttérbe küldött alkalmazást, a VLC-t pedig valamiért különösen nem szereti a vezérlőszoftverük.

Ezzel nem tudnak mit kezdeni a fejlesztők, de nem szeretnének egy csillagos értékeléseket kapni a megszakadt lejátszások miatt a Play Áruházban.

Sejthetően a Huawei mobillal rendelkező VLC-rajongók továbbra is használhatják a kedvenc appjukat, csak épp mostantól manuálisan kell majd telepíteniük azt. Ehhez engedélyezniük kell a mobiljuk Beállítások appjában a harmadik felektől származó szoftverek telepítését, majd le kell tölteniük az androidos VLC telepítőkészletét, végül pedig a fájlkezelőben el kell indítaniuk az APK kiterjesztésű állományt az installációhoz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!