Sokkot kaptak a Patreon egyes felhasználói

2018.08.04. 10:07

Nem utalták a bankok a havi rendszeres adományaik egy részét.

Valószínűleg már jó néhányan hallottak róla, hogy a közösségi finanszírozás nem csak projektek, hanem magánszemélyek számára is elérhető, bár egyelőre főként csak az Egyesült Államokban népszerű. Általában a rajongótáborral rendelkező, független tartalomkészítők (például youtuberek) veszik igénybe a lehetőséget, ők átmenetileg exkluzív tartalmakkal próbálják meghálálni a fanok közvetlen anyagi segítségét.

A kép csak illusztrációForrás: Getty Images/iStockphoto/Fizkes

Sajnos a hónap elején némi zavar támadt a legnagyobb ilyen közösségi finanszírozós portálon, egyes felhasználók az előrejelzettnél masszívan kevesebb pénzt kaptak. Ez amiatt történt, hogy a szokásosnál messze nagyobb arányban nem sikerült megterhelni a felajánlott összegekkel az adakozók bankkártyáit,

a bankok tömegesen utasították vissza a fizetési tranzakciók végrehajtását.

A Patreon szerint ugyan az elmúlt időszakban számos változtatás történt a saját infrastruktúrájában, azonban a mostani helyzetért nem felelős, külső erők – bankkártyás csalásokat detektálni próbáló algoritmusok – szabták gátját a bankkártyák megterhelésének.

Sajnos a Patreon önmagában nem tud mit kezdeni a helyzettel: a felhasználóknak meg kell próbálniuk felvenniük a kapcsolatot a támogatóikkal, hogy azok szóljanak a bankjaiknak a tévesen csalási kísérletnek vélt tranzakciók engedélyezéséről. A cég nem árulta el, hogy körülbelül hány felhasználót érintett a probléma.

Ez nyilván mindenki számára kellemetlen, ráadásul akár el is riaszthatja a különösen kényelmes támogatóikat az adakozástól.

Hírünk írásának idejére úgy tűnt, hogy több érintettnél is kezdett többé-kevésbé normalizálódni a helyzet, megkapták az elmaradt kifizetések egy részét. Erre szükségük is van: volt, aki a lakbérét nem tudta időben rendezni a malőr miatt, míg egy másik személynél kétségessé vált, hogy képes lesz-e kiváltani az életmentő gyógyszerét.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!