Megkezdődött a tesztelése, friss információk érkeztek róla.

Idén májusban a Facebook sokakat meglepve bejelentette az egyetlen olyan szolgáltatást, ami jelenleg nyilvánvalóan hiányzik a portfóliójából: a társkeresőt. A cég továbbra sem közölte, hogy mikor válhat elérhetővé a randiszekciója, azonban a TechCrunch most számos új információt szerzett az újdonságról, miután megkezdődött a cégen belüli tesztelése.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/-Sasa-Delic-SD

A Facebook társkeresőjének talán legfontosabb tulajdonsága, hogy a ténylegesen hosszú távú kapcsolatok iránt érdeklődőknek szól majd. Emiatt több téren is különbözik majd a tipikus társkeresőktől: a személyeket elsősorban érdeklődési körök alapján próbálja majd ajánlgatni egymásnak, a chates kapcsolatfelvételi lehetőség előtt pedig egy gombra nyomva mindkét személynek deklarálni kell, hogy érdeklődik a másik iránt.

Emellett valószínűleg limitálva lesz, hogy a felhasználók szimultán hány személy iránt érdeklődhetnek, ez a remények szerint haszontalanná teszi majd a különféle szexuális bűnözők, a csak szexpartnert keresők és a komolytalan figurák számára.

A társkeresési funkció magában a Facebookban lesz elérhető, nem szervezi ki külön alkalmazásba a vállalat, továbbá manuálisan kell majd aktiválni. Az aktiválásról nem kapnak értesítést az ismerősök, továbbá csak azok nézegethetik a társkereső felhasználókat, akik maguk is aktiválták a társkeresőt.

A facebookos ismerősök nem láthatják egymást a randiszekcióban, azt viszont igény esetén bekapcsolhatják a felhasználók, hogy az ismerőseik ismerőseinél feltűnjenek.

A Facebook nem tervez prémium előfizetést a társkeresőjéhez, és hirdetések sem jelennek meg benne, de az utóbbi persze akár a funkció nyilvános elérhetővé válásáig is megváltozhat. A társkeresőt csak felnőttkorú felhasználók vehetik majd igénybe, a szükséges korhatárt minden ország hatályos törvényei alapján állítja majd be a Facebook.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!