Megérkezett a LibreOffice 6.1

libreoffice irodai programcsomag
A réginél sokkal szebb a LibreOffice 6.1 alapértelmezett ikontémája
Vágólapra másolva!
Új alapértelmezett ikontémát kapott Windowson az irodai csomag.
Vágólapra másolva!

Jelentős frissítés érkezett az ingyenes és nyílt forráskódú LibreOffice irodai programcsomaghoz, a többek közt szövegszerkesztőt, táblázatkezelőt és bemutatókészítőt is tartalmazó szoftver a hivatalos weboldala mellett az ORIGO Szoftverbázisról is letölthető.

A réginél sokkal szebb a LibreOffice 6.1 alapértelmezett ikontémája Forrás: Origo

A LibreOffice 6.1 hatalmas újdonságok helyett rengeteg apró-cseprő fejlesztést és változtatást hozott. A hozzájárulók modernizálták a programok ikonjait, ráadásul számos új, a szoftverekben használatos ikonkészlet vált elérhetővé benne. Windowson például az ősrégi Tango helyett

a vadiúj Colibre ikonkészletet használja a program.

Akinek nem tetszene, az az Eszközök → Beállítások → LibreOffice → Nézet menüben válthat át egy másik típusra, jó néhány ikonkészlet közül lehet válogatni.

A további érdekességek közül kiemelendő, hogy könnyebben használhatóvá váltak a képek beszúrásával és kezelésével kapcsolatos kezelőfelületek, elkészült a Writer alkalmazás szalagos kezelőfelülete (ezt továbbra is külön kell aktiválni, mivel a többi alkalmazás esetében még dolgoznak az új típusú felületeken, így kísérleti funkciónak minősül), támogatottá vált az ePub formátumba való exportálás, és végre modernizálták a színválasztó felületek színpalettáját is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!