Érkezik az Oppo vízcseppkijelzős mobilja

Vágólapra másolva!
A média szerint az Oppo F9 kijelzőbe lógó szenzorsávja az egyik legeredetibb a piacon.
Vágólapra másolva!

Bár sokan nem szeretik a kijelzőbe belógó szenzorsávokat, egyesek szerint csak egy ilyen lépcsővel juthatunk a valóban keret nélküli kijelzőkhöz. Mostanra a Google is elkötelezte magát az érzékelőszigetek mellett (ilyen lesz a Pixel 3 XL-en, és a Chrome is támogatja ezeket).

Bár a legtöbben az iPhone X-re gondolnak a notch kapcsán, a Sharp és az Essential már korábban csináltak ilyet, ráadásul kisebb méretben.

Az Oppo igyekszik felhívni magára a figyelmet, és egy „vízcseppkijelzős" okostelefont dob piacra augusztus 15-én. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mely piacokon jelenik meg, de a készülék részleteit már elárulta a gyártó.

Forrás: Oppo

Az Oppo F9 és az F9 Pro kijelzője 90,8 százalékot tesz ki az előlapból, mindez pedig a vízcsepp formájú szenzorsávnak köszönhető. Szintén a készülékek védjegye lesz a VOOC gyorstöltés, ami 5 perc töltéssel 2 óra beszélgetési időt hoz ki a 3500 mAh-s akkuból. A 6,3 hüvelykes kijelző 2280 x 1080-as lesz, alatta Helio P60 SoC, 16+2 megapixeles kamerák és 25 megapixeles szelfikamera kapnak helyet, 4 GB RAM és 64 GB tárhely mellett.