Többnapos üzemidőt ígérnek a Samsung okosórái

samsung galaxy watch okosóra
Samsung Galaxy Watch
Vágólapra másolva!
Kétféle méretben lesz elérhető a prémium Galaxy Watch.
Vágólapra másolva!

Nagyon úgy tűnik, hogy némi pangás után az elektronikai gyártók kísérletet tesznek az okosórák körüli hullaszag elhessegetésére, a hírek szerint még a Google is bemutat majd egyet a Pixel 3 mobiljai mellett. Ugyan a Samsung tegnap késő délutáni sajtótájékoztatója a Galaxy Note 9 okostelefon körül forgott, azonban a cég moderált meglepetésre leleplezte a legújabb generációs okosóráját is.

Samsung Galaxy Watch Forrás: Samsung

A Galaxy Watch kétféle alapváltozatban lesz elérhető: a 42 milliméteres modellbe 270 mAh-es telep került, míg a 46 milliméter széles variánst 472 mAh-es áramforrással látták el a mérnökök. Nem véletlenül kezdtük rögtön az akkuk kérdését feszegetni, a Samsung ugyanis az okosórás piacon szokatlanul hosszú üzemidejükkel kívánja eladni az új termékeit.

Átlagosnak titulált használat mellett a kisebbik óra olyan 2 napig, míg a társa bő 3 napig bírhatja egy töltéssel.

Összehasonlítási alapul a jelenleg kapható okosórák többségét naponta kell tölteni. Az új Galaxy Watchok töltése egyébként vezeték nélküli módon történik, nem csúfították el őket töltőporttal a tervezők, bár a prémium kategóriában ez nem mondható újdonságnak.

Samsung Galaxy Watch Forrás: Samsung

A külsőségeknél tartva Galaxy Watchok első pillantásra klasszikus óráknak tűnnek, 1,2 és 1,3 hüvelykes átmérőjű Super AMOLED érintőkijelzőket használnak. Mindkettő panelje 360×360 pixeles, Gorilla Glass DX+ üveg védi őket a karcolásoktól. A Samsung Android helyett Tizent telepített az órákra, az operációs rendszer kétmagos Exynos processzoron fut, 768 MB memória és 4 GB háttértár mellett. Az órák LTE modemet is tartalmazó variánsaiba 1,5 GB RAM került, ezek önmagukban is képesek felcsatlakozni a mobilnetre.

A Galaxy Watch órák természetesen rendelkeznek pulzusszámlálóval és egészségügyi funkciókkal: figyelik az alvásminőséget, képesek 39 típusú edzésfajtát monitorozni, a stresszkezelő funkciójuk pedig légzőgyakorlatokat javasol.

Hazánkban szeptember közepén kerülnek majd piacra a Samsung Galaxy Watch okosórák 4G modemet nem tartalmazó változatai, a 42 mm-es 109 990 forintos, míg a 46 mm-es 119 990 forintos áron. Nem világos, hogy az LTE-s variánsok mikortól és mennyiért lesznek elérhetőek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!