Az új Androidból is lesz Go Edition

nokia 2.1 hmd global okostelefon android
Nokia 2.1 (2018)
Vágólapra másolva!
Több hely marad szabadon az olcsó mobilok háttértárán.
Vágólapra másolva!

Az Android 9 Pie stabil változatának bejelentésekor a Google egy szót sem ejtett arról, hogy az új rendszeréből is készít-e Go Edition kiadást. A különleges változatot a rendkívül olcsó, hardveresen erősen limitált mobilokra optimalizálja a cég, hazánkban is kapható már néhány ilyen modell.

Nokia 2.1 (2018) Forrás: HMD Global

A normál Androidhoz képest a Go Edition kiadásnak sokkal alacsonyabb a rendszerigénye, kevésbé terheli a processzort, a memóriát és a háttérárat. Emellett gyárilag a megszokott androidos alkalmazásokból (például YouTube, Térképek) is a Go változatokat kínálja, ezek a normál appokhoz képest jóval kevesebb adatforgalmat generálnak a működésük során.

A Google most végre tiszta vizet öntött a pohárba: igen, az új Androidból is lesz Go Edition.

A tájékoztatása szerint az Android 9 Pie Go Edition az ősszel fog elérhetővé válni, és több fejlesztést is hoz az elődjéhez képest: 500 MB-tal kevesebb helyet foglal a háttértáron, gyorsabban töltődik be, új biztonsági funkciókat kapott, és könnyebben követhető benne a leforgalmazott adatmennyiség.

Mindezek mellett persze a beépített „Go" alkalmazásai is tanulták pár új trükköt, de ezek elérhetőek lesznek az eddig kiadott, Go Editiont futtató mobilokra is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!