Szombat estig ingyen tölthető az Orwell

orwell keeping an eye on you
Orwell: Keeping an Eye On You
Vágólapra másolva!
Terroristahálózatot kell felszámolni a kémszimulátorban.
Vágólapra másolva!

George Orwell messze legnépszerűbb könyve már a kiadásakor is megragadta a nagyközönség fantáziáját, ráadásul az 1984 mondanivalója ijesztő módon évről-évre egyre relevánsabb. Egyelőre úgy tűnik, hogy a lakosok totális állami megfigyelése a legnagyobb mértékben elsőként Kínában valósulhat meg, azonban a világ más tájain élőknek sem érdemes fellélegezniük, őket már évek óta nagy techcégek figyelik a közösségi szolgáltatásokon, a keresőmotorokon, és az okostelefonokon futó appokon keresztül. Az utóbbi típusú kémkedés végső célja az anyagi haszonszerzés, nem állami jellegű megfigyelésről van szó, de akkor is aggasztó a helyzet.

Orwell: Keeping an Eye On You Forrás: Osmotic Studios

A téma iránt érdeklődőknek most jó hírrel szolgálhatunk, a Humble Store magyar idő szerint szombat este (2018. augusztus 18.) 7 óráig ingyen osztogatja az egyébként 10 euróba kerülő Orwellt.

A játék egy szeptember elsejéig a Steamen beváltható termékkulcs formájában érkezik, Windows mellett Linux és macOS rendszereken is játszható.

A játék központi témája a magánszféra védelme és a nemzetbiztonság közti törékeny egyensúly.

Az Orwellben egy kutatót kell alakítaniuk a játékosoknak, aki teljes hozzáféréssel rendelkezik a lakosok internetes kommunikációjához és számítógépeihez. A kapott információk alapján a játékosoknak jelenteniük kell azokat a személyeket, akik kapcsolatba hozhatóak egy terrortámadási sorozattal.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!