Lopkodja a Tesla embereit az Apple

Vágólapra másolva!
Idén már 46 embert csábított át a Teslától magához az Apple.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években elég sokszor hallottuk, hogy az Apple átigazolt egy-egy embert a Teslától. A trend a jelentések szerint felgyorsult, és míg 2015-ben Elon Musk azzal viccelődött, hogy az Apple-höz csak azok mennek át, akikre a Tesla többé nem tart igényt; addig csak 2018-ban már 46 ember igazolt át az Apple-höz.

A hírek szerint mérnökök, beszállítói specialisták és még gyakornokok is átvándorolnak az Apple-höz. Nem csak az almás cég autós projektjén, úgy tudni, hogy optikai megoldásokon, kijelzőkön és akkumulátorokon is dolgoznak.

Forrás: Electrek

Az Apple állítólag a Teslánál adott fizetések 150 százalékát is hajlandó odaadni az embereknek. Ez lehet az egyik oka annak, hogy a Tesla mérnöki alelnöke, Doug Field ismét visszatért az Apple-höz.

A Tesla egyik mérnöke pedig arról beszélt, hogy a Teslánál 100-szor kevesebb pénzük van, mint az Apple-nek, tehát nem meglepő, hogy a rivális többet fizet. A Teslánál reklámokra és kedvezményekre sincs pénz, tehát egyedül a termékek minőségére építenek. Eközben hisznek a céljaikban és abban, hogy a munka megéri a ráfordított időt, illetve a harcot a kétkedőkkel és kritikusokkal.